Početna Gradske teme Budžetom za narednu godinu planirana velika ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu

Budžetom za narednu godinu planirana velika ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu

0

U Budžetu za narednu godinu planirana su kapitalna ulaganja u izgradnju novih i potpunu sanaciju postojećih objekata „Doma zdravlja“ Novi Sad.

Tako će tokom prvog kvartala naredne godine biti završena izgradnja novog objekta Doma zdravlja na Adicama, u kojem će biti pružane zdravstvene usluge za preko 17.000 naših sugrađana.

Završetak radova na kompletnoj rekonstrukciji Doma zdravlja na Limanu očekuje se tokom maja naredne godine, a objekat star skoro 50 godina, površine oko devet hiljada kvadratnih metara, postaće jedan od najmodernijih i najopremljenijih u Srbiji.

Grad Novi Sad planira investira i u izgradnju ambulante „Doma zdravlja“ na Vidovdanskom naselju. Ukupna vrednost investicije koja obuhvata izradu projekata i izvođenje radova iznosi preko 225 miliona dinara.

U budžetu, kako se navodi, su obezbeđena i sredstva za izradu projektne dokumentacije za potpunu rekonstrukciju objekta „Doma zdravlja“ na Bulevaru Mihajla Pupina.

Kada je u pitanju zajednički projekat koji su finansirali Grad Novi Sad i Republika Srbija, otvaranje „Edukativno – reproduktivnog centra“, završeni su radovi na rekonstrukciji objekta u Almaškoj ulici, i on je predat na korišćenje „Domu zdravlja“ Novi Sad.

– Grad Novi Sad je prethodnih osam godina ulagao velika sredstva u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje zdravstvenih ustanova, a zahvaljujući stabilnim javnim finansijama i još jednom budžetu sa izrazito razvojnom komponentom, i sledeće godine nastavljamo snažan investicioni ciklus u oblasti zdravstva, kao jednoj od prioritetnih. Realizacijom projekata koje planiramo budžetom za 2021. godinu potvrđujemo da je ulaganje u oblast zdravstva i povećanje dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga našim sugrađanima jedan od prioriteta rada gradske vlasti – kaže članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović.

Izvor: novisad.com
Foto: Unsplash