Početna Gradske teme Centar za prevenciju organizuje novu grupu za odvikavanje od pušenja

Centar za prevenciju organizuje novu grupu za odvikavanje od pušenja

0

stop-pusenju-jpg_660x330

Centar za prevenciju Doma zdravlja “Novi Sad” organizuje novu grupu za odvikavanje od pušenja, po metodu petodnevnog plana. Program počinje u ponedeljak 27. aprila i besplatan je.
Svi koji žele da poboljšaju svoje zdravlje i ostave pušenje, mogu doći u Centar za prevenciju, Rumenačka 102 u Novom Sadu, u ponedeljak 27. aprila u 18 časova.

Prijavljivanje za grupu moguće je i putem telefona 021 479 0668, 064 8088 120 ili mejla cpznovisad@gmail.com .

Šest razloga za ostavljanje pušenja su: krvni pritisak i puls se normalizuju nakon samo 20 minuta; ugljen monoksid je eliminisan iz tela, a iz pluća počinju da se izbacuju nečistoće posle samo 24 sata; posle samo dva dana više nema nikotina u telu, čula ukusa i misira su u velikoj meri poboljšana; cirkulacija se poboljšava i lakše se podnosi fizički napor između dve i 12 nedelja; rizik od srčanog udara pada na oko polovinu nivoa rizika kod pušača za samo pet godina; rizik od karcinoma pluća je za oko 50 procenata manji nego kod pušača, a rizik od srčanog udara je na nivou kao kod osoba koje nikada nisu bili pušači posle samo deset godina, navode stručnjaci Centra.

Za više informacija, dostupan je broj telefona 021 4790 668.