Početna Gradske teme Centar za socijalni rad preuzeo brigu o bebi pronađenoj u dvorištu Betanije

Centar za socijalni rad preuzeo brigu o bebi pronađenoj u dvorištu Betanije

baby-1270026_640

Bebu koja je ostavljena u dvorištu Betanije pre više od dve nedelje, preuzeo je Centar za socijalni rad. Beba je, odmah po rođenju, nađena u putnoj torbi kod Betanije, a potom zbrinuta u Dečijoj bolnici. S obzirom na to da je novorođenče, simbolično nazvano Srećko, dobro i primetno napreduje, procenjeno je da više nema potrebe da bude smešten u Dečijoj bolnici. Roditelji mališana se još nisu oglasili.

Centar za socijalni rad, kao organ starateljstva, u obavezi je da preuzme sve potrebne mere u zaštiti deteta bez roditeljskog staranja.

“Možemo konstatovati da je dete dobro i da je bilo adekvatno zbrinuto. Preduzeli smo sve potrebne mere iz naše nadležnosti”, kažu u Centru za socijalni rad.

Kakva će biti dalja budućnost mališana nisu mogli da preciziraju u ovoj socijalnoj ustanovi. Odmah pošto im je iz porodilišta javljeno da je pronađena ostavljena beba, osigurali su njenu bezbednost. Tada su još rekli da će malog Srećka, po izlasku iz bolnice, zbrinuti u prihvatilištu za decu “Sigurne kuće” ili u hraniteljskoj porodici.

Novorođenče je u dvorištu Betanije 22. oktobra, oko 10, časova, pronašla Novosađanka Slavica Fejsa, koja je prolazeći čula dečiji plač. Kada se vratila da proveri o čemu se radi, videla je plavu torbu, a u njoj tek rođenog mališana, gotovo promrzlog, bez odeće, na čijem telu su bili vidljivi tragovi porođaja.

Autor: Novosti
Foto:Ilustracija/Pixabay