Početna Kultura Novosađanka osvojila nagradu “Laureat prvog stepena” u Rusiji

Novosađanka osvojila nagradu “Laureat prvog stepena” u Rusiji

0

teodora_i_nedjica

Teodora Stanković osvojila je nagradu “Laureat prvog stepena” na Međunarodnom festivalu u drevnom Suzdalju u Rusiji. Teodora je učenica srednje muzičke škole “Isidor Bajić” i svojim interpretacijama Griga i Hajdna osvojila je Gran pri u nominaciji instrumentalista.

Međunarodni žiri se prilikom ocene rukovodio strogim kriterijuma, a naročito stepenom i umećem vladanja instrumentom, složenošću repertoara i aranžmana, čistoći intonacije i muzičkog sistema, tehničkim mogućnostima i muzikalnosti, umećem i tehnikom umetničke interpretacije muzičkog dela, kreativnošću i individualnošću, osobenosti izvođača.

Teodora se predstavila i u nominaciji vokala pesma “Čovek od soli” Ružice Čavić i “Caruso” Lare Fabijan.

Neđica Mijajlović iz Brčkog, kao i Teodora nastupila je na festivalu u organizaciji Udruženja za dečije umetničko stvaralaštvo “Aša i Ana” iz Novog Sada. Za kompoziciju “Nebo” Slobodana Trkulje i “Thelo na me noises” Nikosa Vertisa, Neđica je osvojila Gran pri. U nominaciji estradnog vokala je Laureat druge nagrade za izvedbe pesmi “I’d rather go blind” Ete Džejms i “Think” Arete Frenklin.

Žiri je posebnu pažnju posvetio muzikalnosti, umetničkom predstavljanju muzičkog dela, čistoći intonacije i kvalitetu zvuka, lepoti tona i snazi glasa, te scenskoj kulturi, složenosti repertoara i usaglašću sa mogućnošću izvedbe repertoara, a prema starosnoj kategoriji izvođača.

Autor i foto: 021.rs