Početna Gradske teme Čepom do osmeha: Obeležavanje Dana planete u Irigu

Čepom do osmeha: Obeležavanje Dana planete u Irigu

0

Manifestacija koju povodom Dana planete Zemlje organizuje udruženje “Čepom do osmeha“ u saradnji sa DU “Dečija radost“ iz Iriga i uz podršku Ambasadora održivog razvoja i životne sredine održaće se danas, 22. aprila u Vinskoj ulici u Irigu, sa početkom u 10 časova.

U okviru manifestacije predviđeno je i slaganje mozaika veličine 100 metara kvadratnih gde će deca, a ujedno i odrasli imati priliku da učestvuju u ovoj ekološkoj akciji.

“Jedan dan ne može da promeni ništa, ali hajde da se ujedinimo i podstaknemo naše najmlađe da vode računa o svom životnom okruženju, edukujmo ih o zdravoj i čistoj životnoj sredini, jer je to ipak dom svih nas”, navode iz organizacije.

Humanitarno ekološka organizacija “Čepom do osmeha” bavi se sakupljanjem plastičnih čepova čime obezbeđuje sredstva za pomoć deci sa smetnjama u razvoju u vidu kupovine pomagala za svakodnevno lakše obrazovanje i funkcionisanje.

Do sada je sakupljeno oko 220 tona plastičnih čepova i pomogli su 31 mališanu iz Srbije. Cilj organizacije je da kroz edukaciju dece, mladih i odraslih o zaštiti životne sredine, ekologiji, sortiranju čvrstog otpada uče o empatiji, toleranciji i prihvatanju svojih drugara kojima je pomoć potrebna.

Udruženje broji preko 2.000 aktivnih volontera u celoj Srbiji. Aktivacija volontera bila je najjača kada su organizovali sklapanje najvećeg mozaika na svetu od plastičnih čepova, u centru grada Novog Sada.

Autor: nshronika/nsuzivo
Foto: Pixabay