Početna Gradske teme Čestitke Vlade vernicima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru

Čestitke Vlade vernicima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru

0

Pokrajinski i novosadski zvaničnici uputili su čestitke svim vernicima koji predstojeći Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji predstojeći Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru.

“U ime Pokrajinske vlade i lično ime, od srca Vam čestitam najveći među svim hrišćanskim praznicima, u uverenju da ćemo – i u vremenu koje je pred nama – zajedno graditi društvo zasnovano na hrišćanskim načelima uzajamnog davanja, solidarnosti i ljubavi među svim ljudima. Neka praznična radost u nedelju koja je pred nama obasja sve duše i sve domove i neka praznik vaskrsnuća Hristovog svim ljudima i svim porodicama donese samo sreću, zdravlje i blagostanje”, navodi se u čestitki predsednika Igora Mirovića.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je veliki hrišćanski praznik Uskrs vernicima koji ga obeležavaju po gregorijanskom kalendaru.

“Želim vam da Uskrs provedete ispunjeni zadovoljstvom i radošću, u dobrom zdravlju i u društvu svojih najmilijih. Neka nas veliki praznik podseti na najviše ljudske vrednosti tolerancije, praštanja, zahvalnosti i da nam te vrednosti budu vodilje u životu”, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Čestitku vernicima uputila je i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević u ime resornog sekretarijata i u svoje lično ime sa željom da najveći hrišćanski praznik provedu u duhovnom miru, zdravlju i međusobnom uvažavanju.

“Uskršnji dani nas oplemenjuju i pozivaju da delimo radost sa svojim najbližima, da dopustimo da nas preplavi nada u bolju sutrašnjicu i zato Vam želim blagoslovene uskršnje praznike”, navela je u svojoj čestitki sekretar Dragana Milošević.

Izvor: nsuzivo
Foto: Pixabay