Početna Gradske teme Četvoro štićenika Dečjeg sela samovoljno napustili tu ustanovu

Četvoro štićenika Dečjeg sela samovoljno napustili tu ustanovu

0

Četvoro štićenika Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici, samovoljno je u ponedeljak oko 21 čas napustilo ustanovu i od tada se za njima traga.

Kako je potvrdio direktor Dečjeg sela Mirko Jankelić, svo četvoro su spakovali stvari u rančeve i čekali pogodan trenutak da izađu.

Prvo je ustanovu napustila četrnaestogodišnja J. Š., a potom i još dve njene vršnjakinje A. M. i M. D., kao i devetnaestogodišnji S. T..

Ubrzo nakon njihovog odlaska, dežurni vaspitač je pozvala jednu od devojčica na mobilni telefon i ona joj je rekla da oni ne beže i da će se vratiti, a potom se veza prekinula.

Slučaj je odmah prijavljen policiji, koja traga za četvoro štićenika, a obaveštene su i nadležne inspekcije, kao i Centar za socijalni.

Direktor Dečjeg sela Mirko Jankelić kaže da sve dobijene informacije prosleđuje nadležnim organima i da očekuje da će deca uskoro biti pronađena.

– Samovoljno napuštanje ustanove nije redak slučaj i ranije se to nekoliko puta dešavalo. Pravovremeno reagovanje u tim slučajevima brzo je dalo rezultate – kaže Jankelić i naglasšava da niko od četvoro štićenika koji su napustili Dečje selo, nisu to ranije činili.

Inače, J. Š. je štićenica Dečijeg sela svega nekoliko meseci i još je u fazi adaptacije.

Jankelić je napomenuo da očekuje da se sve brzo rezreši i podseća da je Dečje selo ustanova otvorenog tipa i da tako funkcioniše već 47 godina.

Izvor: novisad.com
Foto: Dečije selo