Početna Gradske teme Četvoro zaposlenih u NIS-u zaraženo korona virusom

Četvoro zaposlenih u NIS-u zaraženo korona virusom

0

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se 37 pacijenata leči od kovida-19.

U Kliničkom centru leče se i zaposleni u NIS-u koji rade u zgradi na Limanu, popularnoj Karingtonki. Do sada je ustanovljeno da je četvoro njih pozitivno, a ukupno je testirano oko 250 zaposlenih.

Za sada nema potvrde koliko ih je bilo pozitivno na brzim testovima na antitela, mada se nezvanično govorilo o broju od 50 do 70-ak ljudi. To što su neke osobe pozitivne na ovom testu govori samo da su imale ili i dalje imaju virus u sebi, a da je organizam stvorio antitela. Samo PCR testiranje potvrđuje da li je neko oboleo od kovida-19.

Prema informacijama “021”na Infektivnoj klinici se u odnosu na četvrtak nalazi troje novoobolelih sa lakšim simptomima, a radi se o ljudima iz Subotice kod kojih je ranije konstatovano prisustvo virusa.

U KCV se leči i osam obolelih iz privatnog staračkog doma u Petrovaradinu, među kojima je i R.S. (69) koji je jedini pacijent na respiratoru.

Dodajmo i da se, prema podacima iz državnih organa koji prate situaciju sa ovim virusom, može čuti da nema novih zaraženih ni u jednom drugom mestu u Vojvodini.

NIS: U Poslovnom centru NIS-a dvoje umesto četvoro zaraženih

U ovom trenutku u Poslovnom centru NIS-a potvrđena su dva slučaja obolevanja od korona virusa, dok je juče organizovano testiranje 32 kolega koji su bili u kontaktu sa potvrđenim slučajevima i svi nalazi su negativni, naveli su za “021” u ovoj kompaniji.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay