Početna Gastro NS Festival “Čarde i bande” 6. i 7. juna na Sunčanom keju

Festival “Čarde i bande” 6. i 7. juna na Sunčanom keju

0

Četvrti po redu festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande” održaće se za vikend, 6. i 7. juna na Sunčanom keju u Novom Sadu (plato preko puta Doma vojske).

Festival organizuju Udruženje građana “HBO Color Media Events”, “Petrovaradin media” i Udruženje “The Best Fest”, u saradnji sa Udruženjem “Reka”, a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanije Heineken i AMS Osiguranje.

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prethodna tri festivala “Čarde i bande” održana tokom 2018. i 2019. godine.

Riblju čorbu su pripremale čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Majstori ribljeg paprikaša pripremili su preko 2.000 porcija ribljeg paprikaša sa preko 250 kg šarana i druge vrste ribe.

Početak ovogodišnjeg festivala “Čarde i bande” najaviće tamburaški bend “Aurelius” koji će, u subotu, 6. juna u 12 časova krenuti od Spomenika Svetozaru Miletiću, Zmaj Jovinom ulicom, Dunavskom pa sve do Keja.

Četvrti festival riblje čorbe i tamburaške muzike održaće se prve subote u junu od 12 do 20 sati, dok će narednog dana, u nedelju posetioci moći da uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i zvucima tambure u periodu od 11 do 18 časova.

Veliki odziv Novosađana na ranijim festivalima potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju.

Više detalja o programu festivala možete saznati OVDE.