Početna Politika Na Trgu slobode u Novom Sadu održan skup mladih socijalista Vojvodine

Na Trgu slobode u Novom Sadu održan skup mladih socijalista Vojvodine

0

Članovi SPS-a u Vojvodini organizovali su danas “Crveni marš” u okviru predizborne kampanje za parlamentarne izbore Koalicije SPS – JS.

Prva kolona mladih socijalista krenula je sa Keja i susrela se u ulici Modene sa drugom kolonom koja se ka Trgu Slobode uputila iz pravca SPENS-a.

– Mi stojimo postojano! Do pobede! – uzvikivali su mladi socijalisti predvođeni prvim čovekom vojvođanskih socijalista, Dušanom Bajatovićem.

Trg slobode, mesto na kojem su se Novosađani tradicionalno okupljali protekla dva veka, danas je bio preplavljen mladim socijalistima.

Prisutnima se najpre obratio prvi čovek vojvođanskih socijalista, Dušan Bajatović i tom prilikom pozvao mlade članove SPS-a da nastave da se bore za ideje kojima su dosledni. Uz reči “Politika je kao i život, borba neprestana. Do pobede!” pozdravio je mlade socijaliste i bio ispraćen gromoglasnim aplauzom.

“Ovaj Crveni marš koji smo danas sproveli treba da bude poziv da svi socijalisti, svi koji imaju nacionalnu svest glasaju sa Socijalističku partiju Srbije i našu koaliciju i da ne bacimo glas! SPS i naša koalicija posle ovih izbora izaći će jači. Mi se ne odričemo naših ideala. Mi smo uvek bili pravedan narod, željan socijalne pravde, a ideje socijalizma su večite i pravedne ideje” – izjavio je Bajatović.

Potom je na binu izašao Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i pozdravio prisutne rečima: “Mi smo domaćinska koalicija, a bez domaćinske koalicije nema napretka Srbije.”

Marković je dodao da za poljoprivredne proizvođače u Vojvodini nikada nije bilo bolje nego prethodnih godina i pozvao sve Vojvođane da glasaju za njihovu koaliciju.

Potom je na binu izašao Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije i obratio se prisutnim socijalistima sledećim rečima: “Ujedinjenje centralne Srbije i Vojvodine je najveći istorijski uspeh srpskog naroda.”

On je naglasio da svako mora da zna da Vojvodina više nikada neće biti van Srbije.

“Zato autonomija Vojvodine nije autonomija protiv Srbije već autonomija u okviru Srbije i to je osnovna poruka naše koalicije” – naglasio je Ivica Dačić.

Autor i foto: NsHronika