Početna Gradske teme “Ciklonizacija” nastavlja dezinfekciju ulica i zgrada

“Ciklonizacija” nastavlja dezinfekciju ulica i zgrada

Ekipe „Ciklonizacije” od četvrtka uveče ponovo su na terenu i nastavljaju borbu protiv širenja koronavirusa. Ti tretmani sprovode se po odluci novosadskog Štaba za vanredne situacije od 19. marta ove godine, a bili su pauzirani zbog snega.

Dezinfikuju se celi blokovi u okolini svih zdravstvenih ustanova na teritoriji grada: Kliničkog centra Vojvodine, zgrade Hitne pomoći, Zavoda za zaštitu studenata, Specijalne bolnice za reumatske bolesti, Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, Instituta u Sremskoj Kamenici, Vojne bolnice u Petrovaradinu i svih objekata Doma zdravlja „Novi Sad”. Obuhvaćeni su i kvartovi u okolini gerontoloških centara, kao i u ulicama u širem centru Novog Sada, svim bulevarima i važnijim i frekventnijim saobraćajnicama.

Tretman se izvodi najsavremenijim ULV generatorima s kamiona, terenaca i automobila „Ciklonizcije” svakodnevno, a akcija će trajati sve dok, po preporuci struke, to bude potrebno.

Po odluci Štaba za vanredne situacije Novog Sada, od 17. marta, u cilju dodatnih preventivnih mera, sprovedi se i dezinfekcija ulaza stambenih zgrada. Ta odluka je doneta da bi se dodatnim preventivnim merama zaštitili zdravlje i životi građana, u cilju sprečavanja širenje koronavirusa.

– Tretmani se izvode tako što operativci „Ciklonizacije” idu od ulaza do ulaza po svim delovima grada – od centra prema obodima. Dezifinkuju se ulazi, gelenderi, holovi zgrada, hodnici, liftovi… Ovih dana završava se prvi krug dezinfekcije i počinje drugi po istom sistemu. Ta mera biće, takođe, na snazi dokle god bude potrebno – ističe menadžer za odnose s javnošću „Ciklonizaciji“ Dario Aćimović.

Grad Novi Sad saopštio je da upravnici stambenih zgrada nemaju potrebe da se posebno obraćaju na kol-centar „Ciklonizacije” da bi zakazivali termine. Iz Štaba ističu da je reč o dodatnim merama zaštite koje sprovodi Grad Novi Sad i da sugrađani nikako ne smeju da prekinu primenu higijenskih i sanitarnih mera prevencije u cilju sprečavanja širenja zaraze. Na upravnike zgrada se takođe apeluje da se ne oslanjaju samo na mere dezinfekcije, već da paralelno organizuju pojačano održavanje higijene u zajedničkim prostorijama.

Izvor: novisad.com
Foto: Printscreen