Početna Gradske teme U gerontološkim centrima u Vojvodini nema obolelih od virusa korona

U gerontološkim centrima u Vojvodini nema obolelih od virusa korona

U gerontološkim centrima i staračkim domovima u Vojvodini nema obolelih od korona virusa, navodi se u saopštenju pokrajinskog ombudsmana.

Kako je saopšteno, pokrajinski ombudsman kontinuirano obilazi gerontološke centre i staračke domove u Vojvodini i njegov zaključak je da su usluge u tim ustanovama na visokom nivou, da se propisi poštuju, da zaposleni savesno ispunjavaju svoje obaveze i da nadležni ulažu velike napore da obezbede što bolje uslove za funkcionisanje tih ustanova.

Da je taj utisak ispravan, dokazuju i izveštaji da na teritoriji Vojvodine u staračkim domovima nijedan korisnik nije oboleo od korona virusa, navodi ombudsman.

Ukazuje i na solidarnost koju su pokazali određeni privrednici, koji su gerontološkim centrima donirali zaštitni i dezinfekcioni materijal ili novac za njegovu nabavku.

Pokrajinski ombudsman poziva građane da se dosledno pridržavaju propisanih mera zaštite, da se sa obzirnošću odnose jedni prema drugima i da budu solidarni sa svima kojima je potrebna pomoć i podrška.

Izvor: 021
Foto: Pixabay