Početna Gradske teme Ciklonizacija počela jesenju akciju protiv glodara

Ciklonizacija počela jesenju akciju protiv glodara

0

Ciklonizacija na teritoriji Novog Sada i Sremskih Karlovaca sprovodi jesenju akciju protiv glodara.

Ekipe su od ponedeljka na terenu, a koliko će akcija trajati zavisiće od meteoroloških uslova. Ove jeseni startovali su od Kovilja, Budisave i Šangaja koji su završeni, a sada rade u Kaću i Sremski Karlovcima i potom idu u Ledince, Bukovac, Sremsku Kamenicu i Petrovaradm. Kada to bude gotovo, ekipe Ciklonizacije prelaze na Begeč, Futog, Veternik, Rumenku, Stepanovićevo i na kraju samo urbano područje Novog Sada.

Menadžer za odnose sa javnošću “Ciklonizacije” Dario Aćimović kaže da će kao i prethodnih sezona, preventivnim tretmanima biti, pored domaćinstava, obuhvaćeni i podrumi, tavani i druge zajedničke prostorije u novosadskim zgradama i sve zelene javne površine. Sistematska deratizacija je za građane besplatna, potrebno je samo da omoguće obeleženim stručnim operativcima da, u zavisnosti od trenutne potrebe, postave preparat ili da ga preuzmu uz pridržavanje stručnih uputstava.

– Građani koji nisu kod kuće u vreme kada operativci obilaze njihov deo grada mogu naknadno da se obrate “Ciklonizaciji” na telefon 021/ 641 23 22 ili e-mailom callcentar@ciklonizacija.net. Kako bi Novi Sad zadržao najveći mogući stepen zaštite zdravlja građana i njihove imovine, apelujemo na građane da ne lageruju preparat, jer je zaštita od glodara zajednički interes, a njena uspešnost zavisi od delovanja na celoj teritoriji – kaže Aćimović.

U Ciklonizaciji dodaju da redovno sprovođenje preventivne deratizacije u velikoj meri smanjuje rizik od širenja zaraznih bolesti, čiji su vektori glodari, ali i materijalnu štetu koji glodari izazivaju u domaćinstvima, privredi i poljoprivredi.

Pored ove akcije, od ponedeljka startuje i akcija deratizacije infrastrukturne mreže koja obuhvata sve šahtove atmosferske i fekalne kanalizacije. Acija pokriva teritoriju urbanog gradskog područja i Petrovaradina.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay