Početna Gradske teme “Čistoća” apeluje na građane da šut ne bacaju u kontejnere

“Čistoća” apeluje na građane da šut ne bacaju u kontejnere

0

“Čistoća” je saopštila da u proteklom periodu ponovo zatiču krupni otpad i građevinski šut pored kontejnera, ali i u njima, što predstavlja veliki problem u radu.

Zbog toga će, kako su najavili, u saradnji sa Komunalnom inspekcijom, u narednom periodu biti sprovedene kontrole odlaganja krupnog otpada širom Novog Sada.

Radnici “Čistoće” sarađivaće na terenu sa komunalnim inspektorima, u cilju otkrivanja i kažnjavanja nesavesnih građana koji krupni i kabasti otpad odlažu pored kontejnera. U saopštenju “Čistoće” se ne navodi da li će u ovoj akciji učestvovati radnici privatnog obezbeđenja koji su nedavno angažovani da čuvaju kontejnere u Novom Sadu.

Ovo preduzeće je istovremeno pozvalo one koji imaju potrebu da iznose nameštaj ili građevinski šut da rezervišu kontejner za krupni otpad. Svi koji žele da iznajme veliki kontejner od 5m3 mogu da se jave telefonom, na broj 021/63-33-884, lokal 126, u vremenu od 8 do 13 časova svakog radnog dana, kako bi se sa nadležnim poslovođom dogovorili o terminu postavljanja posude.

Odlaganje otpada na Gradskoj deponiji je besplatno.

Autor i foto: 021