Početna Gradske teme Čistoća kupuje nove kontejnere

Čistoća kupuje nove kontejnere

1

Javno komunalno preduzeće „Čistoća” nabavlja 31 kontejner za krupni i kabasti otpad i 70 podzemnih kontejnera.

Za nabavku abrol-kontejnera različitih dimenzija i vrsta za krupni i kabasti otpad, kao i kontejnerima za auto-podizače i auto-smećare biće izdvojeno oko 5,84 miliona dinara, s PDV-om. Ugovor je zaključen s firmom „Coresco” iz Rume, koja je bila jedini ponuđač na tenderu.

Za kupovinu 70 podzemnih kontejnera biće izdvojeno oko 40 miliona dinara. „Čistoća” kupuje dva tipa podzemnih kontejnera: deset s plastičnim uloškom u metalnom okviru i 60 s vrećom, a firma kojoj bude dodeljen ugovor biće zadužena i za montažu, odnosno ugradnju posuda za odlaganje otpada. Pretpostavlja se da će, kao i na prethodnim tenderima, posao dobiti beogradska firma „Eko-signal”, pošto su tehničke karakteristike podzemnih kontejnera koje „Čistoća” nabavlja gotovo iste.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay

1 KOMENTAR

  1. Ti kontenjeri koji postavlja ta firma Eco Signal su obično smeće, raspadaju se posle par dana, što se može videti po gradu i o čemu svedoče građani tih mesta gde su postavljani. Očigledno da se radi o velikoj korupciji i kriminalu, da se neki bogate mufte na račun građana i građanki Srbije. Sve to treba nadležni organi da provere i pohapse lopove. Inače ta kontraverzna firma i njen vlasnik se više puta godinama spominje kao neko ko dobija ove poslove pod sumljivim okolnostima.

Comments are closed.