Početna Gradske teme “Čistoća” obnavlja vozni park: Oko 60 miliona dinara za dva kamiona

“Čistoća” obnavlja vozni park: Oko 60 miliona dinara za dva kamiona

Dva nova kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera koštaće JKP „Čistoća” gotovo 60 miliona dinara, s PDV-om (59.988.000).

Rukovodstvo tog preduzeća donelo je odluku da, posle dve izmene konkursne dokumentacije i pomeranja roka za podnošenje ponuda, ugovor dodeli jedinom učesniku na tenderu, beogradskoj firmi „West Truck”. Od te kompanije, koja se inače bavi distribucijom i servisiranjem vozila marke „Iveko”, javno komunalno preduzeće je i ranije nabavljalo kamione.

Osim kamiona za pražnjenje, „Čistoća” je, od početka godine, za nabavku i ugradnju 70 podzemnih kontejnera izdvojila bezmalo 48 miliona dinara, s PDV-om, za koje je novac obezbeđen iz gradske kase. Ugovor je zaključen s beogradskom firmom „Eko-signal”, s kojim novosadsko preduzeće redovno sarađuje. U prilog tome govori i podatak da je „Čistoća” od njih pazarila i rezervne delove za podzemne kontejnere, i to po gotovo 18 miliona dinara, s PDV-om, a interesantnan je podatak da je na oba tendera „Eko-signal” bio jedini učesnik.

Rukovodstvo javnog komunalnog preduzeća nedavno je s firmama „Motomobil dream” i „Caruso” zaključilo ugovor na godinu, vredan 1,5 milon dinara, za tehnički pregled putničkih i teretnih vozila, traktora i radnih mašina, a u toku je javna nabavka male vrednosti za usluge transporta vozila i opreme.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay