Početna Gradske teme Čistoća počinje sa intenzivnom dezinfekcijom raskrsnica i trotoara

Čistoća počinje sa intenzivnom dezinfekcijom raskrsnica i trotoara

0

Javno komunalno preduzeće “Čistoća” u narednom periodu će intenzivno raditi dezinfekciju novosadskih raskrsnica i trotoara, u dnevnom i noćnom režimu.

– Budući da su zaštitne mere ponovo pojačane, naše ekipe će biti na ulicama u sve tri smene i radićemo na dezinfekciji svih najvažnijih raskrsnica, trotoara i pešačkih prelaza. Takođe, intenziviraćemo i pranje i dezinfekciju kontejnera i kontejnerskih mesta na teritoriji celog grada i prigradskih naselja, sa čim nismo ni prestajali – poručio je direktor “Čistoće” Vladimir Zelenović.

Kako dodaje, tokom rada, sve čistilice i cisterne za pranje ulica, koristiće u svom radu sredstvo za dezinfekciju koje im je ustupilo JKP “Vodovod i kanalizacija”. I narednih dana, bez obzira na to kakve mere budu uvedene od strane države u sklopu pandemije korona virusa, ekipe Službe za sakupljanje i transport otpada radiće po redovnom programu rada.

– Neće biti kašnjenja, niti zastoja, otpad će se u Novom Sadu odnositi jednakom dinamikom kao i u svakodnevnom režimu. Služba javne higijene radiće takođe redovno – dodaje Zelenović.

Izvor: 021
Foto: Ilustraija/Pixabay