Početna Gradske teme Grad prodaje plac za gradnju na kraju Limana IV

Grad prodaje plac za gradnju na kraju Limana IV

0

Novi Sad je ponudio na prodaju parcelu na kraju Limana IV, odnosno na početku Telepa, gde može da se sagradi poslovni objekat od 13.316 kvadrata.

Početna cena parcele od 6.341 kvadrata je 408.182.852 dinara, a licitacija je u Upravi za građevinsko zemljište i investicije 22. jula u 12 časova.

Na ovoj lokaciji, kako se navodi u oglasu, može da se izgradi “opštegradski centar”, a prostor u njemu može biti namenjen za trgovinu, ugostiteljstvo, druge usluge, kancelarije, sport, rekreaciju, obrazovanje i slično. Objekat može da ima suteren, prizemlje i dva sprata, a svaka etaža može da ima po 4.439 kvadrata.

Taj deo uz Ulicu Ive Andrića, prema Mornarici, decenijama unazad je livada i dugo je bio deo plana nikad izgrađenog Limana V, uglavnom predviđen za zelenu površinu. Međutim, pre dve godine urbanistički plan je promenjen i skoro ceo taj prostor, koji se naziva i Depresija, postao je lokacija za izgradnju.

Podsećamo da je reč o spornom Planu generalne regulacije Limana koji je posebno bio na udaru kritika javnosti zbog ideje da se gradi niz garaža u ovom delu grada. Građani su protestovali i potpisivali peticije, da bi na kraju plan bio usvojen na Skupštini grada uz samo nekoliko delimično usvojenih prigovora.

Izvor: 021
Foto: 021