Početna Gradske teme “Čistoća” tokom Exita sakupila 50 tona otpada

“Čistoća” tokom Exita sakupila 50 tona otpada

0

Radnici “Čistoće” su za vreme Exit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi sakupili su i kamionima na gradsku deponiju otpremili oko 50 tona smeća.

“Limenke, karton, PET ambalaža, plastika i drugi prikupljen otpad sa Tvrđave odnet je u reciklažni centar na dalju separaciju i preradu. Na 23 lokacije na Tvrđavi prvi put su postaljeni kontejneri za odlaganje plastičnih čaša, koji su se pokazali kao dobro rešenje i motivacija posetioca fesetivala za podizanje svesti o zaštiti životne sredine. Sva četiri festivalska dana ovi kontejneri su bili prepuni plastičnih čaša”, navode u “Čistoći”.

Kako dalje navode u ovom javno-komunalnom preduzeću, za potrebe održavanja čistoće pre, u toku i posle Exita, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, aktivno je radilo 100 radnika “Čistoće”, dok je neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla bilo uključeno oko 150 zaposlenih u “Čistoći”.

U ovom preduzeću dodaju da u narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje, nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave. Kako zaključuju, “higijena u celom gradu, tokom trajanja Festivala Egzit bila je u svakom momentu na visokom nivou”.

Izvor: 021
Foto: Pexels