Početna Gradske teme “Čistoća” uklonila 40 divljih deponija

“Čistoća” uklonila 40 divljih deponija

JKP “Čistoća” je saopštila da su ove nedelje pojačanim intenzitetom uklanjali divlje deponije kako se ne bi širio neugodan miris zbog truljenja komunalnog otpada koji je direktno izložen suncu i visokim temperaturama.

Prema nalogu komunalne inspekcije ukonjeno je više od 40 divljih deponija, dok su po prijavi građana očistili i uredili oko 52 javne površine, na kojima su nemarni građani rasuli komunalni otpad.

– Krupni, kabasti otpad, stara sanitarna oprema i šut ne odlažu se u kontejner za komunalni otpad, pored kontejnera ili na javnoj površini već u veliki kontejner za krupni otpad. Akcija jesenjeg uklanjanja krupnog otpada počinje od sledeće nedelje, a o mestu i vremenu gde i kada će biti postavljeni veliki kontejneri možete se informisati putem našeg sajta, Fejzbuk stranice i u medijima. Takođe, krupan otpad možete doneti na Gradsku deponiju gde je prijem besplatan a prostor gde se istovara pristupačan – kaže direktor “Čistoće” Vladimir Zelenović.

Ovo preduzeće apeluje na građane da se ponašaju savesno i ne narušavaju higijenu grada, odnosno da pomognu u očuvanju životne sredine i čistoće Novog Sada i da kućni otpad odlažu u kontejner za komunalni otpad, a ne pored kontejnera, u korpu za sitan otpad ili na javnoj površini.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay