Početna Gradske teme “Čistoća” uklonila 40 divljih deponija

“Čistoća” uklonila 40 divljih deponija

0

JKP “Čistoća” je saopštila da su ove nedelje pojačanim intenzitetom uklanjali divlje deponije kako se ne bi širio neugodan miris zbog truljenja komunalnog otpada koji je direktno izložen suncu i visokim temperaturama.

Prema nalogu komunalne inspekcije ukonjeno je više od 40 divljih deponija, dok su po prijavi građana očistili i uredili oko 52 javne površine, na kojima su nemarni građani rasuli komunalni otpad.

– Krupni, kabasti otpad, stara sanitarna oprema i šut ne odlažu se u kontejner za komunalni otpad, pored kontejnera ili na javnoj površini već u veliki kontejner za krupni otpad. Akcija jesenjeg uklanjanja krupnog otpada počinje od sledeće nedelje, a o mestu i vremenu gde i kada će biti postavljeni veliki kontejneri možete se informisati putem našeg sajta, Fejzbuk stranice i u medijima. Takođe, krupan otpad možete doneti na Gradsku deponiju gde je prijem besplatan a prostor gde se istovara pristupačan – kaže direktor “Čistoće” Vladimir Zelenović.

Ovo preduzeće apeluje na građane da se ponašaju savesno i ne narušavaju higijenu grada, odnosno da pomognu u očuvanju životne sredine i čistoće Novog Sada i da kućni otpad odlažu u kontejner za komunalni otpad, a ne pored kontejnera, u korpu za sitan otpad ili na javnoj površini.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay