Početna Gradske teme Čuvanje pasa u Novom Sadu oko 1.000 dinara po danu

Čuvanje pasa u Novom Sadu oko 1.000 dinara po danu

0

Pansioni i hoteli za čuvanje pasa godinama postoje u Novom Sadu, a smeštaj koji nude je raznolik – od jednodnevnog do višegodišnjeg boravka ljubimca u prostorijama napravljenim posebno za pse.

Poslovne obaveze, manjak mogućnosti i prostora, ili najčešće, godišnji odmor razlozi su što vlasnici pasa ostavljaju svoje ljubimce na takva mesta. Trenutno u jednom pansionu u Rumenki smešteno je između 10 i 15 pasa, a Dejan Stanisavljević koji o njima brine kaže da je posao izazovan, ali pre svega veoma human i lep.

Dejan taj posao obavlja sa mnogo ljubavi i pažnje. Svaki pas je jedinstven i potrebno je čak i nekoliko dana da se upoznaju sa njim, jer nije svaki istog karaktera. Treba da prođe izvesno vreme da bi vas pas prihvatio i zavoleo.

Ono što je u ovoj priči ključno je da ovaj posao ne može da radi neko ko ne voli pse. Začin “ljubav” neophodan je da bi životinje imale svoj ritam i van primarnog doma, a čuvanje pasa košta od 800 do 1.000 dinara koliko je potrebno za dnevni boravak, do 12.000 za mesečni.

Izvor: RTV.rs
Foto: Pixabay