Početna Gradske teme Da li želite da od starog bicikla napravite novi?

Da li želite da od starog bicikla napravite novi?

biciklo

Da li biste bili raspoloženi da poklonite svoj stari bicikl, i da ga vidite drugačijeg umesto uništenog na otpadu? Ako je suditi po komentarima na Fejsbuk stranici “Novog kulturnog naselja”, mnogo je onih koji žele da poklone bicikl u okviru nove akcije ovog udruženja.

“Novo kulturno naselje” je proteklog četvrtka na svojoj Fejsbuk stranici okačilo poziv za sve Novosađane da daju svoje stare bicikle i njihove delove, gume, okvire, pedale, kormane, sedišta, od kojih će biti napravljeni potpuno novi neobični bicikli koji će ulepšati naš grad.

Ovu informaciju je za 021 potvrdio i jedan od organizatora ove akcije Marko Jozić, koji ističe da je ideja projekta da se od starih bicikala naprave novi, u vidu eksponata. Oni bi takođe bili i vozni, te bi se nakon izložbenog dela akcije ti isti bicikli koristili kao namenska vozna sredstva za turističke ture po Novom naselju, u cilju promovisanja zaštite životne sredine.

“Do sada jedini proizveden bicikl je “roštilj bajk”, koji ima za cilj da vam potpomogne kada se nađete sa drugarima kako biste roštiljali. Ovaj bajk ima ugrađenu talandaru u točku koja se lako izvadi da bi se ispeklo meso, a takođe tu su i dodaci i mesta gde možete staviti deterdžent, sunđer ili escajg”, kaže Marko za 021.

Momci iz “Novog kulturnog naselja” pozivaju sve Novosađane da im se priključe i poklone svoje stare bicikle ili njihove delove, kako bi se što pre sakupila dovoljna količina materijala za izradu novih kreativnih i zanimljivih bicikala. Ova akcija će trajati do kraja avgusta.

Autor: 021.rs
Foto: Fejsbuk