Početna Sport Rukometna reprezentacija Srbije trijumfovala na pesku

Rukometna reprezentacija Srbije trijumfovala na pesku

0

01

Na novosadskoj plaži Štrand održan je 9. “Međunarodni turnir u rukometu na pesku Novi Sad 2015”. Snage je odmerilo devet muških i osam ženskih ekipa. Ljubitelji ovog letnjeg atraktivnog sporta bili su u prilici da uživaju u najkvalitetnijem turniru u našoj zemlji koji je organizovan do sada.

04

Naše devojke su u rukometu na pesku odnele zlato, dok su naši reprezentativci izgubili od hrvatskog tima.
Upravo zahvaljujući Branislavu Radišiću turnir u Novom Sadu je jedini koji je ozbiljno zaživeo u našoj zemlji, tako da ga ne bez razloga smatraju lučonošom rukometa na pesku u Srbiji.

03

“Bilo je pokušaja u više mesta u Srbiji da zaživi rukomet na pesku, a jedino se kod nas održao. Evo, već deveti put bićemo domaćini. Nama se tu ambicije ne završavaju. Želja nam je da uz pomoć RSS dobijemo organizaciju evropskog ili svetskog prvenstva, a naš Štrand ispunjava sve uslove za tako nešto, kao i Novi Sad koji je već bio domaćin EP i SP u rukometu”. Međutim, Radišić ide i korak dalje. “Moramo da mislimo na budućnost ovoga izuzetno atraktivnog sporta, koji u svetu sve više privlači pažnju. Rukometni klub Adut je napravio pionirske korake okupivši oko 40 zaintersovanih mališana iz Novog Sada (bez obzira na klub u kome treniraju) kojima smo omogućili da prođu školu rukometa na pesku, a imali su priliku i da igraju mini-rukomet na pesku. Oni već 20-ak dana svakodnevno treniraju na Štrandu. Cilj nam je da napravimo bazu iz koje ćemo crpeti buduće reprezentativce”.

Kao uvertira Međunarodnog turnira organizovano je jednodnevno takmičenje u konkurenciji kadeta. Radišić je dodao da će na Olimpijadi mladih 2018. godine u Argentini biti prvi put zvanično organizovano takmičenje u rukometu na pesku.

Autor i foto: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs