Početna Gradske teme Đaci konačno u Muzičko-baletskoj školi: Upotrebna dozvola izdata dva dana pre početka...

Đaci konačno u Muzičko-baletskoj školi: Upotrebna dozvola izdata dva dana pre početka školske godine

0

Đaci su 1. septembra krenuli u novu muzičko-baletsku školu na Bulevaru cara Lazara – škola je dva dana pre početka školske godine zvanično dobila upotrebnu dozvolu, nakon dva odbačena zahteva.

Grad Novi Sad u više navrata izdvajao je dodatna sredstva za završetak gradnje ove ustanove, koju Novosađani čekaju pet godina.

Prvobitni ugovor s izvođačima radova menjan je kako zbog epidemije covid-19, tako i zbog nepredviđenih radova koji su se pojavili. Poslednji put 021.rs je pisao o nepredviđenim radovima prošlog decembra, u toku četvrte i poslednje faze, kad je konstatovano da škola neće početi sa radom pre proleća.

Đaci su konačno ušli u školu 1. septembra ove godine. Srednjoškolci su od juče u novoj zgradi, a osnovci će se preseliti u narednih nekoliko dana.

Da bi rad škole uopšte bio moguć bilo je potrebno da završena ustanova dobije upotrebnu dozvolu. To nije uspela sredinom novembra prošle godine jer zgrada nije imala potrebne elaborate, izveštaj o tehničkom pregledu i energetski pasoš. Iz istih razloga dozvola je izostala i krajem avgusta, nakon čega je škola putem Skupštine grada nekoliko dana kasnije podnela i treći zahtev za izdavanje upotrebne dozvole.

Zahtev je podnet 28. avgusta, a dozvolu je Gradska uprava za urbanizam izdala u ekspresnom roku od dva dana, 30. avgusta. Priložen je izveštaj o tehničkom pregledu od 24. avgusta, neophodni elaborati i ostala dokumentacija.

Kako je obelodanjeno prošle godine, naš uspešni violinista Stefan Milenković biće novi upravnik koncertne dvorane.

Izvor: 021.rs
Foto: Novisad.rs