Početna Gradske teme Đacima u Vojvodini za oba Uskrsa po četiri slobodna dana

Đacima u Vojvodini za oba Uskrsa po četiri slobodna dana

0

Umesto planiranog prolećnog raspusta od 10. do 20. aprila, đaci u Vojvodini nastavu neće imati za vreme Uskršnjih praznika po Gregorijanskom kalendaru (petak, subota, nedelja i ponedeljak) od 10. do 13. aprila, kao i za vreme ovih praznika po Julijanskom kalendaru (petak, subota, nedelja i ponedeljak) od 17. do 20. aprila.

Nastavu na daljinu imaće 14., 15. i 16. aprila (utorak, sreda i četvrtak sledeće nedelje) dok u ostatku Srbije, za koji školski kalendar donosi Ministarstvo prosvete, nastave neće biti samo od 17. do 20. aprila.

“U Vojvodini je, mada nema prolećnog raspusta, koji obuhvata oba Uskrsa, na ovaj način omogućeno i đacima i nastavnicima da obeleže oba praznika, jer ima puno onih koji ili slave različite praznike, ili oba, jer su iz mešovitih brakova”, kaže državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Ana Marija Viček.

S obzirom na to da su u nastavi na daljinu TV časovi samo pomoć nastavnicima, koji su u svakodnevnoj komunikaciji s učenicima, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, nadležan za školski kalendar na teritoriji Vojvodine, doneo je ovakvu odluku.

U Vojvodini je, mada nema prolećnog raspusta, koji obuhvata oba Uskrsa, na ovaj način omogućeno i đacima i nastavnicima da obeleže oba praznika, jer ima puno onih koji ili slave različite praznike, ili oba, jer su iz mešovitih brakova

Po rečima Ane Marije Viček, đaci u Vojvodini moći će i kasnije da odgledaju časove koji će se emitovati na programima RTS od 10. do 13. aprila, u vreme Uskršnjih praznika po Gregorijanskom kalendaru. U to vreme oni će na programima Radio Televizije Vojvodine i lokalnih televizija, na kojima se emituju časovi na jezicima nacionalnih manjina, moći da pogledaju edukativne sadržaje u vezi s Uskrsom, kao i sadržaje koji se odnose na slobodno vreme učenika. Slične sadržaje zajedno sa šacima u ostatku Srbije i vojvođanski đaci gledaće i od 17. do 20. aprila, kada su Uskršnji praznici po Julijanskom kalendaru.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay