Početna Gradske teme Dan blizanaca 30. juna u Rektoratu

Dan blizanaca 30. juna u Rektoratu

Dan blizanaca održaće se u subotu, 30. juna u Rektoratu.

Događaj organizuje Centar za bihejvioralnu genetiku Filozofskog fakulteta.

Dan blizanaca je manifestacija koja se ove godine prvi put organizuje, a njen osnovni cilj je izražavanje zahvalnosti velikom broju blizanaca koji su do sada učestvovali u prvoj blizanačkoj studiji koju sprovode nastavnici i saradnici Filozofskog fakulteta i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Blizancima koji su učestvovali u istraživanjima u okviru projekta “Nasledni, sredinski i psihološki činioci mentalnog zdravlja”, čija je koordinatorka prof. dr Snežana Smederevac, prorektor za nauku Univerziteta u Novom Sadu, toga dana biće zvanično uručen sertifikat o zigotnosti zasnovan na DNK analizama, a biće izvučeni i ovogodišnji dobitnici nagradne igre za sve blizanačke parove koji su učestvovali u istraživanju u periodu od juna 2017. godine do maja 2018. godine. Nagrade su dve karte za Exit.

Ove godine Centar za bihejvioralnu genetiku, čiji koordinator je prof. dr Petar Čolović, počinje ispitivanja s maloletnim blizancima. Dan blizanaca će omogućiti roditeljima da se upoznaju s ciljem ispitivanja i mogućnošću da prijave svoje blizance u Registar blizanaca.

Program manifestacije će takođe obuhvatiti predavanja za roditelje blizanaca i zabavni program za decu.

Program će početi u 11 časova.

Izvor: 021.rs
Foto: UNS