Početna Gradske teme “Dan organskih farmi” na Čeneju

“Dan organskih farmi” na Čeneju

ThinkstockPhotos-518615248

U ambijentu Mitinog salaša na Čeneju posetioci su imali priliku da upoznaju organske proizvođače i nauče više o organskoj hrani i proizvodima. Ideja manifestacije “Dan organskih farmi” upravo jeste da se kupcima približi mesto gde se proizvodi jedan organski proizvod i način na koji se to radi.

Prepun salaš posetilaca i bogata ponuda organskih proizvoda pokazuju koliko su i potrošači i proizvođači i građani zainteresovani za provereno uzgajano povrće.

Organskom proizvodnjom počeli su da se bave i mladi Pivničani koji su kada su završili studije odlučili da, kako kažu, aktivnije uključe u poljoprivredu, a organsku proizvodnju su videli kao svoju šansu.

Većina organski proizvođača je započela svoj biznis prvenstveno zbog toga što su za svoje potrebe proizvodili zdravstveno bezbednu hranu da bi tek kasnije to i ponudili na tržištu. Ne kriju da organska proizvodnja nimalo nije laka.

Iz Udruženja Organski sad Novi Sad poručuju da će ovakve manifestacije organizovati češće kako bi ljubitelji organske hrane mogli da uživaju u organskim proizvodima.

Na “Danu organskih farmi” predstavljena je i društvena tržnica organske hrane i održane su edukativne radionice o postupku sadnje proletnjih kultura i predavanja o principima organske proizvodnje.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija – Guliver / ThinkstockPhotos