Početna Gradske teme Danas počinje upisni rok na Univerzitet u Novom Sadu

Danas počinje upisni rok na Univerzitet u Novom Sadu

0

Upis na osnovne i integrisane studije, odnosno, prijava kandidata na većini fakulteta u prvom upisnom roku počinje danas i trajaće do petka, 26. juna.

Prijemni ispiti polagaće se 30. juna, kao i 1. i 2. jula, a završetak prvog upisnog roka planiran je za 22. jul, u skladu sa datumima koji su utvrđeni za svaki fakultet pojedinačno.

Na Pedagoškom fakultetu u Somboru i Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici pre polaganja prijemnog ispita obavlja se prethodna provera sposobnosti, koja će biti 29. juna.

Za one koji ne uspeju da zarade indeks u ovom roku, ostaje drugi, a u njemu je prijava kandidata za upis na osnovne i integrisane studije planirana za 1. i 2. septembar, polaganje prijemnih ispita za 3. i 4. septembar, a upis primljenih kandidata 25. septembra.

Inače, u narednoj školskoj godini se na Univerzitet u Novom Sadu može biti upisano ukupno 15.964 studenta, od toga 8.234 čije će školovanje biti finansirano iz državnog budžeta i 7.730 samofinansirajućih studenata. Od navednog broja, na osnovne i integrisane studije može se upisati ukupno 9.292 studenta, 5.419 budžetskih i i 3.873 samofinansirajuća studenta.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay