Početna Gradske teme Pomoć za ekonomsko osnaživanje žena iz izbegličkih porodica

Pomoć za ekonomsko osnaživanje žena iz izbegličkih porodica

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče ugovore za ekonomsko osnaživanje žena, korisnicama Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima na teritoriji Vojvodine.

“Cilj ovog projekta je da se ekonomski osnaže žene i da se stvore materijalni uslovi za njihovu trajnu i potpunu integraciju. Zajedno smo pokrenuli nove podsticajne linije kako bismo unapredili ovu oblast, stvorili uslove da budemo jednaki i ravnopravni, imali svi iste šanse i svi bili u potpunosti integrisani u društvo u kojem živimo”, rekao je predsednik Mirović.

On je podsetio na to je da je Fond samo ove godine svojim programima pomogao najuspešnijim studentima, stambenom zbrinjavanju porodica dodelom paketa građevinskog materijala, dodelom jednokratne pomoći za osnovne životne potrebe, podrškom izbegličkim udruženjima kao i najugroženijim porodicama tokom epidemije.

“U protekle četiri godine kontinuirano povećavamo izdvajanja za pomoć izbeglim, prognanim i raseljenim licima i taj trend ćemo nastaviti i narednih godina”, poručio je Mirović.

Direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Duško Ćutilo rekao je da je ovaj program pokrenut 2018. godine sa ciljem da se podstakne preduzetništvo kod žena i njihove aktivnosti u pravcu poboljšanja rodne ravnopravnosti. On je napomenuo da je zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade od 2016. do 2018. godine budžet Fonda udvostručen.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay