Početna Gradske teme Danas počinju novi tretmani protiv krpelja širom grada

Danas počinju novi tretmani protiv krpelja širom grada

0

Novi krug tretmana u okviru sistematske akcije zaštite zdravlja građana od krpelja počinje danas. Kako navode u „Ciklonizaciji“, planirano je da do prvomajskih praznika, i tradicionalno velikog broja izletnika, tretmanima budu obuhvaćene sve uređene zelene javne površine u gradu, prigradskim naseljima i selima za koje monitoring pokaže prisustvo krpelja.

– Prvi krug tretmana izveli smo pre desetak dana. Tada su obuhvaćeni grad i prigradska naselja. Sada smo, od srede počeli novi krug monitoringa koji će obuhvatiti kompletnu teritoriju Grada Novog Sada. Na osnovu monitoringa već danas krećemo sa tretmanima na Limanima, Telepu, Adicama, Detelinari i širem centru grada. Koristićemo svaki momenat odgovarajućih meteoroloških uslova, kako bi do praznika obuhvatili sve predviđene površine – kaže Dario Aćimović, menadžer za odnosde sa javnošću u „Ciklonizaciji“.

Sistematska akcija sprovodi se po nalogu i u saradnji sa Gradskom upravom, a tretmanima će biti obuhvaćene uređene zelene javne površine – parkovi, igrališta za decu, prostori određeni za istrčavanje kućnih ljubimaca i šetališta. Takođe, pre praznika, a po nalogu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu prirode, biće izvedeni tretmani protiv krpelja na izletrištima na Fruškoj gori.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay