Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je doktorka Kristina Jovanović

Današnji “Heroj dana” je doktorka Kristina Jovanović

0

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je doktorka Kristina Jovanović, specijalista interne medicine, koja poslednjih mesec i po dana nema uobičajeno radno vreme, a svaki dan nosi i neizvesnost da li je neko od pacijenata sa kojima je bila u kontaktu zaražen novim virusom. Kristina je majka dve devojčice, požrtvovana u svakom segmentu svog života, koja “baterije za novi dan puni” u zagrljaju sa svojim princezama. Ona ponosno ističe da se nikad nije pokajala zbog poziva koji je izabrala, a dodaje da titulu “Heroja” deli sa svim njenim kolegama iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novog Sada. Zbog svega navedenog, Kristina je naš “Heroj dana”!

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV , Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva