Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je Kristina Babić

Današnji “Heroj dana” je Kristina Babić

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je Kristina Babić, krojačica koja šije haljine, kupaće kostime i venčanice za mnogobrojne modne kreatorke. Jedna od njenih mnogobrojnih vrlina je skromnost i humanost. Kristina je do sada sašila skoro hiljadu zaštitnih maski i podelila ih  Betaniji i Poliklinici. Jedan deo materijala je finansirala sama, ali su joj pomogli i mnogobrojni sugrađani koji su joj donirali materijal i gumice. Među nama ima mnogo malih ljudi, a velikih heroja.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV , Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva