Početna Gradske teme Rok za završetak Glavne crpne stanice na Keju pomeren za još 100...

Rok za završetak Glavne crpne stanice na Keju pomeren za još 100 dana

Novi rok za završetak nove Glavne crpne stanice (NGCS) nedaleko od drumsko-železničkog mosta, pomeren je na 20. jul.

Ovo je drugo pomeranje roka, jer je zbog nepredviđenih dodatnih radova prvobitni rok od 400 kalendarskih dana pomeren u januaru za još 180 dana na 11. april.

Novo odlaganje je usledilo pre nekoliko dana na osnovu zahteva izvođača radova od 17. marta kojim se tražilo dodatnih 160 dana zbog nepredviđenih radova. Nadzorni organ JKP “Vodovod i kanalizacija” nije prihvatio toliko pomeranje već samo od 100 dana. Kako se vidi iz odluke, gradnja nove Glavne crpne stanice je produžena zbog dodatnih građevinskih radova.

Sasvim je izvesno da ovo nije poslednje pomeranje roka, jer je vanredno stanje i policijski čas usporio radove na mnogim gradilištima.

Podsetimo da gradnja NGCS košta gotovo 860 miliona dinara bez PDV-a, izvodi je konzorcijum firmi koje predvodi preduzeće “Energotehnika-Južna Bačka” iz Novog Sada, a koji još čine “Graditelj NS”, “Tehnounion-Eksim” iz Sremske Kamenice, “Hydrovision” iz Beograda, “Indas” iz Novog Sada i “Gorenje projekt inženjering” iz Velenja u Sloveniji.

Gradnjom ove Glavne crpne stanice stvaraju se preduslovi da se u budućnosti kod Rokovog potoka i nekadašnje fabrike “Pobeda” u Petrovaradinu izgradi Centralni prečistač otpadnih voda i ugasi Glavna crpna stanica 1 u Radničkoj ulici.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay