Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je medicinska sestra Dejana Jelečanin

Današnji “Heroj dana” je medicinska sestra Dejana Jelečanin

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je medicinska sestra, Dejana Jelečanin, zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine na Infektivnoj klinici. Dejana ima samo 20 godina i tek je počela da radi, a već se suočila sa pandemijom virusa korona. Svakodnevno je u kontaktu sa pacijentima obolelim od Korone i nijednog trenutka nije odustala od posla kojim se bavi. Radila je i u Prihvatnom centru za državljane koji nemaju prijavljenu adresu i zbog toga bila u karantinu, ali ni tada nije posustala, nego se odmah po završetku karantina vratila na posao. Ona svakodnevno rizikuje svoje, a i zdravlje svoje porodice, kako bi obolelima od Korone pomogla da se što pre oporave. Zbog svega toga, Dejana je naš “Heroj dana”!

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV i TV Dunav.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva