Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je Miroslav Oros iz službe hitne pomoći

Današnji “Heroj dana” je Miroslav Oros iz službe hitne pomoći

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je tehničar hitne medicinske pomoći Novi Sad, Miroslav Oros. Miroslav je zaposlen u službi hitne pomoći već 16 godina i vredno odlazi na posao i u ovim teškim uslovima koje nam je donela pandemija. Pored dve dvomesečne bebe kod kuće, predan je poslu, požrtvovan i voljan za rad. Veoma voli svoj posao, a nakon smene od 12 sati i napornog rada dolazi kući da uživa sa svojim blizancima koji mu daju snagu za novi radni dan i bolje sutra. Rad trenutno obavlja u dispečerskom centru Hitne pomoći, gde se u svakoj smeni susreće sa mnogobrojnim pozivima građana, pokušavajući svima da pomogne i izađe u susret. Zbog svega navedenog Miroslav je naš “Heroj dana”.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV, Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva