Početna Gradske teme “Dani Brazila” od 23. do 25. avgusta

“Dani Brazila” od 23. do 25. avgusta

0

Najveća zvezda jubilarnog, 10. po redu novosadskog samba karnevala “Dani Brazila” biće jedan od najpopularnijih DJ-eva i producenata brazilske drum’n’bass scene DJ Patife!

Pored njega na ovogodišnjem festivalu nastupiće i “Bloco Clandestiono” i “Tropicana Samba Show” iz Moskve, “Banda Berimbau” iz Trsta i domaćini – novosadska škola sambe “Bateria Sambans”a! Tradicionalno, poslednji dan festivala, obeležiće najveća karnevalska povorka do sada u centru Novog Sada.

Ljubitelje Brazila, umetnosti, sporta, muzike i plesa posebno će obradovati trodnevne radionice samba plesa, kapuere, samba udaraljki i sviranja na instrumentu ‘cavaquinho’ koje će voditi stručnjaci i poznavaoci brazilske kulture iz Brazila i drugih evropskih zemalja.

Program i radionice u okviru “Dana Brazila” biće održane na više lokacija u gradu kao što su Petrovaradinska tvrđava, novosadska plaža Štrand, Letnji bioskop Kulturnog centra Novog Sada i kulturna stanica “Eđšeg”.

Drugog dana festivala, nakon bogatog muzičkog i plesnog programa u Letnjem bioskopu Kulturnog centra Novi Sad (Katolička porta) publika će moći da uživa u ritmu Brazila i na najboljoj drum’n’bass žurci ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi (atelje Labat). Sa početkom od 22 časa, 24. avgusta, nastupiće DJ Patife uz lokalnu podršku DJ Necone i DJ Rahmanee. Karte za nastup DJ Patife se mogu kupiti putem Gigstiks sajta.

Sve radionice za početnike i veći deo festivalskog programa biće besplatan za Novosađane i njihove goste, dok će se radionice kapuere, samba perkusija i ‘cavaquino’ instrumenta za naprednu grupu polaznika naplaćivati. Sve informacije o tome dostupne su na zvaničnom sajtu festivala.

10. Novosadski samba karneval Dani Brazila organizuje Udruženje građana “Artkor” u saradnji sa Udruženjem poštovalaca brazilske muzike i kulture “Sambansa”, Sportskim udruženjem “Capoeira Senzala” i Plesnim udruženjem “Sambalkinhas” iz Novog Sada pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu, Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada, Ambasade Brazila iz Beograda, Turističke organizacije Grada Novog Sada, uz pomoć partnera kulturne stanice Eđšeg, Omladinske prestonice Evrope 2019. godine – OPENS, Kulturnog centra Grada Novog Sada i Gradskog zelenila i zahvaljujući podršci kompanije Veletabak.

Foto: Promo