Početna Gradske teme Daško i Mlađa: Novac se troši na kretenluke i volšebno nestaje!

Daško i Mlađa: Novac se troši na kretenluke i volšebno nestaje!

0

Dasko i Mladja

Dobro poznati dvojac, Daško i Mlađa, čije vas priče bude umesto alarma, u jutarnjim časovima na “O radiju”, izneli su šta njih alarmira kada je rad Gradske vlade u pitanju i dali nam konkretne predloge za mesto prvog čoveka Novog Sada!

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

Mlađa: Živimo u gradu koji se bori za titulu Evropske prestonice kulture, dok se istovremeno osveštava vodovod. Na granici šizofrenije.
Daško: Zahvaljujući ovoj vlasti, revidirao sam i promenio svoj stav o izlasku na izbore. Uvek sam izbore smatrao prevarom, ali ipak sam shvatio da na lokalu itekako nije svejedno ko je na vlasti, Ova količina džiberluka, klepanja i levaćenja u kombinaciji sa totalnim neznanjem nije viđena ni za vreme prve i druge radikalske vlasti u Novom Sadu. Grad je zaista u najjadnijem stanju ikad. Novac se troši na kretenluke i volšebno nestaje.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

Mlađa: Plaši me svaka promena vlasti u Srbiji jer se ispostavilja da je svaki put to promena na gore. Kada pomisliš da ne može biti gore i da smo dotakli dno, otvori se nova pregrada i padnemo sprat niže. Plaši me šta bi sledeća vlast mogla da uradi.
Daško: Da jednostavno počne ponovo da održava grad. Da vodi računa da to što imamo funkcioniše. Nisu nam potrebni grandiozni projekti za koje nema para. Eto, nek samo učine da bude čisto, malo kulturnije u javnom prostoru i to će već biti napredak.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

Mlađa: Želimir Žilnik.
Daško: Igor Todorović Zgro, SKCNS.

Autor: Bojana Šević
Foto: Promo