Početna Gradske teme Srpski programeri edukuju zajednicu

Srpski programeri edukuju zajednicu

0

Pobednici-520x400-750x350

U današnje vreme sve ređe imamo priliku da čujemo da neko umesto što sedi pored svog telefona, “lajkujući” poznanicima fotografije na društvenim mrežama, svoje slobodno vreme koristi kako bi stvorio nešto što će koristiti svima. Koliko god ova priča čudno zvučala, mi vam danas pišemo o jednom sjajnom projektu koji će mnoge oduševiti, a svima dati dobar primer kako svoje vreme kvalitetno utrošiti.

Jeste li čuli za On line platforme za učenje na daljinu?

Okupljeni oko ideje da se učenicima omogući da steknu praktično iskustvo i znanja kroz izradu projekta On line platforme za učenje na daljinu, 5 škola, odnosno 6 timova učestvovalo je na prvom takmičenju High School Hacks 2015 koje je organizovalo Udruženje ‘E Front’ iz Novog Sada pod vođstvom Dragana Antonića, koje se bavi projektima za mlade.

Pored profesora u školama koji su pratili radove svojih učenika, tokom 4 meseca timovi su se sastajali i sa mentorima iz IT kompanija (Saturized, Eipix Entertainment, Eemagine Works, Maidomax, NS Web Development, Rails Girls Novi Sad) koji su ih usmeravali i davali im sugestije.

Učestvovale su škole: Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj iz Novog Sada, Elektro-tehnička škola u Novom Sadu, Tehnička škola iz Subotice sa dva tima, E-gimnazija iz Novog Sada i Računarska Gimnazija Smart Novi Sad.

Razgovor sa pobednicima takmičenja i njihove impresije možete pročitati OVDE!