Početna Gradske teme Deca iz Danske na ekskurziji u Novom Sadu

Deca iz Danske na ekskurziji u Novom Sadu

0

novi-sad-panorama-most-duga-

Novi Sad se sve više profiliše kao “City break” destinacija, što iz godine u godinu pokazuje sve veći broj stranih turista, ali i povećan broj đačkih ekskurzija iz inostranstva.
U prilog tome govori i poseta 85 učesnika ekskurzije iz Danske, koji će danas u 11.45 časova u Turističko informativnom centru Turističke organizacije Grada Novog Sada, primiti predstavnici Grada Novog Sada, Član Gradskog veća zadužen za privredu, Goran Sečujski i direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada, Branislav Knežević.

Gosti iz Danske su prvi put u Novom Sadu i to kroz već tradicionalnu saradnju Osnovne škole “Prva vojvođanska brigada” i Rukometnog kluba “Adut” iz Novog Sada i Osnovnom školom “Kingoskolen” iz danskog gradića Frederiksunda.

Rukometni klub “Adut” je pokretanjem ove saradnje uspeo da spoji sport i obrazovanje kao celinu, i pokaže se kao pravi domaćin, što potvrđuje dolazak velikog broja učenika sedmog razreda iz Danske (75 učenika, 6 nastavnika i direktor škole), koji u poseti Novom Sadu ostaju 4 dana – od 18. do 22. oktobra 2015. godine i tokom boravka imaju druženje i upoznavanje sa učenicima OŠ “Prva vojvođanska brigada” i razmenu informacija i znanja o ove dve zemlje u cilju razbijanja predrasuda o verskim, kulturnim i ekonomskim razlikama.

Tokom boravka, Turistička organizacija Grada Novog Sada je gostima iz Danske obezbedila vodiče za zajednički obilazak grada i turističkih znamenitosti (centra grada i Petrovaradinske tvrđave), kako bi pored druženja sa vršnjacima i učestvovanja u zajedničkim sportskim aktivnostima, gosti iz Danske, upoznali naš grad i preneli pozitivne utiske o njemu u svoju zemlju.

Autor i foto: RTV