Početna Gradske teme Deca iz Goraždevca u poseti Novom Sadu

Deca iz Goraždevca u poseti Novom Sadu

DECA IZ GORAZDEVCA U GRADSKOJ KUCI

Član Gradskog veća Novog Sada za obrazovanje Vladimir Jelić danas je zajedno sa načelnikom Južnobačkog upravnog okruga Zoranom Miloševićem u Gradskoj kući primio učenike i njihove učitelje iz Osnovne škole “Janko Jovićević” iz Goraždevca na Kosmetu, koji su po drugi put u poseti Novom Sadu.
Jelić je tom prilikom rekao da mu je veliko zadovoljstvo što ima priliku da ponovo vide mališane iz tog sela na Kosovu i Metohiji i da mu je drago da su oni imali priliku da vide i Beograd i Sremske Karlovce i da se upoznaju i druže sa vršnjacima iz novosadskih škola.

“Svi znamo šta se prethodnih godina dešavalo u tom selu i kakvim tragedijama su bili izloženi njegovi stanovnici. Nadam se da će svi učenici i njihovi nastavnici uživati u ovoj poseti, kao i da će naše prijateljstvo biti nastavljeno i produbljeno kroz neka nova iskustva, kada oni ponovo budu naši gosti”, rekao je Jelić.

On je naglasio da će Grad Novi Sad nastaviti da podržava uspostavljanje saradnja što većeg broja novosadskih škola sa školama sa Kosova i Metohije.

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga Zoran Milošević je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što Grad Novi Sad kontinuirano doprinosi i pomaže narod na Kosovu i Metohiji, a da je posebno lep gest ugostiti mališane i pružiti im, kako je kazao, nekoliko dana uživanja i razbibrige.

“Mnogo puta smo bili svedoci događaja kada humani Novosađani nesebično pomažu svoje sunarodnike na Kosovu. U tim aktivnostima učestvuju kako institucije, tako i pojedinci, a ovog puta su gradski čelnici našli vremena da još jednom raširenih ruku i sa mnogo ljubavi dočekaju mališane iz Goraždevca i da im skromnim poklonima ulepšaju završetak školske godine”, rekao je Milošević.

Osnovna škola „Janko Jovićević“ se nalazi u Goraždevcu kod Peći, a danas u njoj nastavu pohađa 66 učenika, od čega su četiri učenika u izdvojenom odeljenju u Brestoviku. Pri školi funkcioniše i vrtić u koji ide 25 dece, a deset mališana je u predškolskoj nastavi.

Direktor škole Milivoje Zdravković se zahvalio Gradu i Južnobačkom okrugu na velikoj podršci i gostoprimstvu, kao i na tome što je deci, kako je istakao, pružen osećaj sigurnosti i slobode u kojima ne uživaju u tolikoj meri u Goraždevcu.

Autor i foto: Tanjug, Jaroslav Pap