Početna Gradske teme Deca sa Limana prodaju limunade kako bi pomogla mališanima obolelim od raka

Deca sa Limana prodaju limunade kako bi pomogla mališanima obolelim od raka

0

Dečaci i devojčice sa Limana prodaju ispred Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ limunade i đumbirlade, a novac koji prikupe odlazi organizaciji NURDOR – Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka. Osim osvežavajuće limunade u pomudi se nađe i nešto slatkiša.

Jedna od organizatorki akcije, koja će definitivno postati jedna od najlepših vesti iz Novog Sada ove godine, Mia Reljić kaže za 021.rs da su za nekoliko dana prikupili više od 30.000 dinara, koji će biti prosleđeni NURDOR-u.

– Mi smo već odavno imali ideju da napravimo štand sa limunadom, ali nismo znali da će to biti u dobrotvorne svrhe. Jedan dan je moja drugarica Anđelija rekla da napravimo štand i da sav novac ide NURDOR-u i tako je sve počelo. Danas će biti osmi dan otkako prodajemo limunadu i đumbirladu – poručuje ova humana Novosađanka.

Ona najavljuje i malu novinu koju će od danas imati u ponudi, a u pitanju su američki keksići koje je pripremila drugarica Ana.

Naravno, mali štand klinaca sa Limana privukao je pažnju komšija, pa mnogi žele da isprobaju nešto od njihovih proizvoda. Posebno im se svidela đumbirlada, pa je to postao i svojevrsan specijalitet kuće.

– Prijateljstvo je jedna duša u dva tela, rekao je Aristotel. Ovo su sigurno naučili i pokazali naši mladi i humani Novosađani, koji su sa Limana poslali snažnu poruku podrške i prijateljstva. Hvala vam, mladi ljudi velikog srca, na primeru koji ste nam svima pokazali. Hvala vašim roditeljima, koji su vas podržali i svima koji su degustirali vaše slatke napitke. Sa takvom omladinom je najlepše – poručuju u NURDOR-u.

Akciju realizuju kroz prodaju limunade i đumbirlade, kafe u termosu, kaka, kolačića, soka od nane i čaja kod Оsnovne škole “Žarko Zrenjanin” u Novom Sadu. Ukoliko se nađete u blizini svratite svakog dana od 16.30 časova poslužite se osveženjima i dajte svoj doprinos humanosti.

Rad NURDOR-a možete da pomognete i slanjem SMS poruke na broj 1150, čime unapređujete kvalitet lečenja dece iz cele Srbije o kojima u ovom udruženju svakodnevno brinu.

Izvor: novisad.com, 021, NSU
Foto: Pixabay