Početna Gradske teme Grad će srediti prilaz Oficirskoj plaži

Grad će srediti prilaz Oficirskoj plaži

0

Novosadska vlast će urediti novi prilaz plaži Oficirac, nakon što je nedavno srušen podvožnjak zbog radova na pruzi.

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da Grad nije bio upoznat sa problemom do kojeg je došlo i da će prilaz biti uređen kako bi građani mogli da i dalje dolaze do ove plaže. Naveo je da je tražio od gradskih službi da izrade rešenje za prilaz do Oficirca.

Dodao je i da pristiže dosta primedbi građana na dešavanja na toj plaži.

– Imam dosta primedbi na Oficirac i na ono šta se tamo dešava. Radi se o uzurpaciji jer se neki ponašaju kao da su vlasnici te plaže, a kada bi tamo pojačali kontrole pretpostavljam da bi neki rekli da uznemiravamo građane na slobodnoj plaži, koja decenijama nije u režimu javne plaže u smislu kontrole Grada. Tako imamo neverovatne stvari, neki ljudi postavljaju objekte, naplaćuju stolice, ležaljke i drugo – naveo je Vučević.

Podsetimo da je od pre desetak dana otežan prilaz Oficirskoj plaži jer je, zbog radova, srušen podvožnjak kojim se prolazilo iz Reljkovićeve ulice, ispod pruge, do obale Dunava.

Građani koji su prethodnih dana išli na tu plažu ostali su zbunjeni kada su zatekli srušen prolaz koji su koristili od šezdesetih godina prošlog veka, kada je sagrađen Žeželjev most. Sada do Oficirca dolaze prelazeći preko ostataka podvožnjaka.

Kako su se reporteri i uverili, iako postoji drugi podvožnjak ispod pruge, on je namenjen samo za prolaz vozila koja idu ka novom mostu i sa njega. Nema odvajanja ka plaži i ko želi do nje to može jedino da uradi preskačući zaštitnu ogradu i odvodne kanale.

Građani smatraju da bi Oficirac trebalo već jednom da se uredi i da bude prava gradska plaža kao Štrand. Više o tome OVDE.

Izvor: 021
Foto: Printscreen