Početna Gradske teme Deci na dar: Uskoro počinje Novosadsko BIG dečije leto 6

Deci na dar: Uskoro počinje Novosadsko BIG dečije leto 6

Novosadsko BIG decije leto 6_baner2

Tradicionalna manifestacija posvećena deci, Novosadsko BIG dečije leto 6, biće održana u Novom Sadu po šesti put, pod sloganom “Gorivo za mozak i srce”, od 19. juna do 26. avgusta.

Svečano otvaranje je zakazano za nedelju, 19. juna, u 18 časova, u prizemlju tržnog centra “BIG” (Sentandrejski put 11). Kao i prethodnih godina i ove se očekuje prisustvo velikog broja dece i roditelja, predstavnika medija i prijatelja manifestacije. Tokom trajanja ovogodišnje priredbe biće organizovano više od 200 aktivnosti za decu različitog uzrasta.

Novosadsko BIG dečije leto 6 svečano će otvoriti:

– Član novosadskog Gradskog veća zadužen za kulturu, Vanja Vučenović i
– koordinatorka Novosadskog BIG dečijeg leta 6, Severina Prostran Miletić

Nakon otvaranja, od ponedeljka, 20. juna, decu očekuje 70 dana programskog šarenila: koncerti, pozorišne predstave, performansi, filmske projekcije, naučne i jezičke radionice, kreativno-edukativne, umetničke i sportske radionice tokom kojih će mališani pre svega ući u muzejske, galerijske i ostale prostore namenjene njima gde će se upoznati sa značajnim umetničkim delima, starim zanatima, pronalascima velikih naučnika, jezicima i kulturama drugih naroda.

Spisak svih radionica, satnica, način prijave učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.novosadskodecijeleto.info ili na zvaničnoj fejsbuk stranici Dečijeg kulturnog centra.

Novosadsko BIG Dečije leto 6 organizuje Dečiji kulturni centar “Deci na dar” iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i tržnog centra “BIG”.

Autor: Nshronika
Foto: Promo