Početna Gradske teme Deponija na Telepu izazvala sumnju stanara u rad Čistoće

Deponija na Telepu izazvala sumnju stanara u rad Čistoće

0

Stanari u Adi Endrea 23 u petak ujutru su se iznenadili – nakon što su Čistoći prijavili deponiju starog nameštaja, kažu da su radnici došli, uklonili deo deponije, a ostatak bacili kod komšije na posed.

Problem je počeo, priča Novosađanin Bojan J, prošle nedelje kad se u ulici formirala ogromna deponija starog nameštaja.

Smeća je bilo ispred broja 23, na ulici i na prolazu do kuće, a stanari su prijavili problem komunalnoj inspekciji.

U petak se pojavio kamion Čistoće i, priča ovaj Novosađanin, uklonjen je deo otpada.

Drugi deo su ubacili kod komšije i to naslonili na zid naše kuće. Nama su napravili problem jer će nam sada taj otpad naslonjen na zid zadržavati vlagu čim padne kiša – priča Bojan J.

Komšijina kuća je delom deponija, a stanari sumnjaju da su radnici Čistoće procenili da im je lakše da deo otpada sa deponije na javnoj površini ostave kod njega.

Stanari su prijavili novi problem i Čistoći i inspekciji.

Ljubazno nam je objašnjeno u inspekciji da sada ne mogu ništa da učine jer je otpad formalno na privatnom posedu, ne na javnoj površini – priča naš sagovornik.

Čistoća: Taj otpad je već bio na privatnom posedu

U JKP “Čistoća” kažu da je po nalogu inspekcije uklonjen sav otpad sa javne površine. Međutim, kabastog otpada bilo je i na privatnom posedu i on nije uklonjen jer to, kažu, nije u nadležnosti preduzeća.

Prema našim saznanjima sa terena, u kući na toj adresi borave osobe koje sakupljaju sekundarne sirovine i gomilaju smeće, a komunalna inspekcija je pokrenula postupak kažnjavanja onih koji su taj otpad nagomilali. Nažalost, radnici JKP ‘Čistoća’ ne mogu da ulaze na privatne posede i uklanjaju deponije koje građani na njima prave. Sve što je u našoj nadležnosti je urađeno po redovnoj proceduri – navode u preduzeću.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay