Početna Gradske teme Podrška Grada novosadskim pčelarima

Podrška Grada novosadskim pčelarima

0

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je podeli preparata Herba strip za zaštitu pčela čiju je nabavku subvencionisala Gradska uprava za privredu, članovima Društva pčelara “Jovan Živanović”.

Sa ciljem poboljšanja rada udruženja iz oblasti poljoprivrede, Grad Novi Sad je i ove godine izdvojio 8,5 miliona dinara za podršku programskim aktivnostima ovih udruženja. Društvo pčelara “Jovan Živanović”, treću godinu uzastopno, dobija sredstva za nabavku preparata Herba strip, koji mnogo znači pčelarima u borbi protiv varoe. Ove godine, na Konkursu za udruženja, za nabavku tog preparata izdvojili smo milion dinara i omogućili da 12500 košnica sa teritorije Grada bude na taj način tretirano – objasnio je Radojević i dodao da je subvencija preparata Herba strip samo jedan vid podrške Grada lokalnim pčelarima i udruženju “Jovan Živanović”.

Ta podrška se ogleda i u subvencionisanju troškova sertifikacije Fruškogorskog lipovog meda, nastupa na sajmovima i u organizovanju manifestacija. Podrška Grada je usmerena na male, lokalne proizvođače, a budžet za poljoprivredu se povećava iz godine u godinu – reko je Radojević.

Predsednik Društva pčelara “Jovan Živanović” Milan Bulajić zahvalio se Radojeviću na razumevanju i podršci. On je istakao da finansijska pomoć za nabavku preparata Herba strip mnogo znači pčelarima i doprinosi povećanju broja košnica.

Ove godine je interesovanje najveće i možemo da budemo zadovoljni što će veliki broj košnica u Novom Sadu biti tretiran modernim i veoma učinkovitim preparatom koji je na biljnoj bazi, a koji smanjuje prisustvo parazita Varoe destruktor što nam obezbeđuje sigurnije i stabilnije prezimljavanje – izjavio je Bulajić.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay