Početna Gradske teme Deveti protest “Jedan od pet miliona” danas u Novom Sadu

Deveti protest “Jedan od pet miliona” danas u Novom Sadu

Na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, 15. marta, sa početkom u 18 časova, građani će još jednom izraziti svoje nezadovoljstvo i zatražiti smenu vlasti i sistema, a ovaj put organizatori žele da poruče da “PROTEST ŽIVI!

Pored glumca Milorada Kapora, najavljeno je da će se okupljenim građanima na Pozorišnom trgu obratiti i rediteljka Jelena Bogavac kao i student Aleksa Šorak.

Učesnici skupa će zatim krenuti u šetnju tokom koje će proći Jevrejskom ulicom, Bulevarom oslobođenja, pored sedišta lista “Dnevnik”, a onda skrenuti u ulicu Novosadskog sajma i dalje se kroz stambene kvartove Sajmišta, Banatića i Rotkvarije vratiti u centar grada, pa ulicom Jovana Subotića ponovo stići do Srpskog narodnog pozorišta, gde će se ovonedeljno okupljanje i završiti.

I ovog petka protestu će se pridružiti novosadski studenti sa parolom: “Položićemo i ovaj ispit!” Oni će se okupiti kod fontane ispred studentskog doma “Slobodan Bajić” u 17 časova. Na studentskom skupu će takođe govoriti Milorad Kapor, kao i student Filip Martin.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Pixabay