Početna Gradske teme Dino park s proleća u Novom Sadu

Dino park s proleća u Novom Sadu

dino-park

Dino park, jedinstveni edukativno zabavni park sa izložbom dinosaurusa u njihovoj prirodnoj veličini, otvoriće vrata za sve posetioce u martu naredne godine. Svojevrsna atrakcija za najmlađe, ali i za celu porodicu upotpuniće turističku ponudu Novog Sada potpuno novim konceptom tematskog i zabavnog karaktera. Osmišljen po uzoru na slične u najvećim evropskim gradovima, ovaj park će pored glavne atrakcije – dinosaurusa, pružiti posetiocima mnoštvo drugih sadržaja: muzej dinosaurusa, Dino Dig Site, pozornicu za predstave, bioskop, otvorene saletle, igraonice, adrenalin park, mini ZOO vrt, restoran, suvenirnicu i druge sadržaje.

Stalnu izložbu ovih praistorijskih stvorenja u okviru parka, činiće 21 replika od kojih je većina multimedijalnog tipa. Uz svakog dinosaurusa će biti pripremljen edukativni sadržaj, koji će posetioce na zanimljiv način uvesti u svet kojim su oni vladali milionima godina. Jedna od najvećih atrakcija za najmlađe će svakako biti Dino Dig Site, koji predstavlja ograničen prostor ispunjen peskom u kojem će mališani moći da iskopaju i otkriju fosil dinosaurusa, dok će u muzeju moći da prođu kroz pravi mali lavirint u kojem će biti prikazana evolucija dinosaurusa kroz razne periode.

Uz različite kreativne radionice deca će imati priliku da unaprede svoje veštine i znanja, da vizuelno i akustično dožive ova neobična stvorenja i da uživaju u misterioznom svetu praistorijskog doba.
Brojne atrakcije, edukativni program i interaktivne radionice pružiće mališanima mogućnost da uče kroz zabavu. Dino park će biti smešten u Novom Sadu, u neposrednoj blizini otvorenih bazena SPENS-a, na površini od 1,7 hektara.

Promocija u Dunavskom parku

Sve zainteresovane mališane ali i njihove roditelje, očekuje predstavljanje Dino parka od 14. do 17. novembra u centru Novog Sada. U Dunavskom parku će biti postavljeno nekoliko dinosaurusa, a predviđen je i zanimljiv program za decu u saletli parka – nastupi dečijih horova, pozorišnih predstava, mađioničari, Haos animatori, fotografisanje sa dinosaurusima. Program traje od 10 – 19 sati tokom četiri dana trajanja promocije.

Autor i foto: NsHronika.rs