Početna Danas u gradu Otvorena izložba korisnika Prihvatilišta za odrasla i starija lica u Futogu!

Otvorena izložba korisnika Prihvatilišta za odrasla i starija lica u Futogu!

prihvatiliste6

Danas je u Prihvatilištu za odrasla i starija lica, svečano otvorena izložba radova korisnika ovog centra koji funkcioniše u sklopu kompleksa Doma za starije i penzionere u Futogu. Na samom početku programa, podeljene su zahvalnice donatorima i prijateljima koji godinama sarađuju sa centrom, među kojima je i Color Press Group.

prihvatiliste5

Ova, sada već tradicionalna, manifestacija se održava već četiri godine gde korisnici prihvatilišta izlažu svoje kreativne radove koji se mogu i kupiti za simboličnu cenu. Prelepi sapuni, magneti u raznim oblicima, flaše ukrašene izrezbarenim drvetom su samo neki od predmeta koje su ovi divni ljudi, zaboravljeni od većine našeg društva, predstavili danas.

prihvatiliste

Dragan Milošević, direktor gerontološkog centra Novi Sad istakao je da u pripremi i organizaciji izložbe učestvuju radni terapeuti ustanove a da materijal doniraju razne firme i pojedinci kao i sama ustanova.

Uvek mi je zadovoljstvo doći na ovakvu izložbu jer korisnici prihvatilišta su osobe koje su mnogo toga lošeg proživeli i upravo ih izložbama i dešavanjima koliko toliko usrećujemo i makar malo podižemo moral. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim donatorima a posebno Color Press Grupi jer godinama prati prihvatilište i gerontološki centar i dolaze najmanje dva puta godišnje i organizuju lepa druženja.

prihvatiliste1

Rukovodilac prihvatilišta, Anđelka Barać, izjavila je da njihovim korisnicima ova izložba mnogo znači i da su oni veoma srećni jer mogu da pokažu svoje umeće a sve to skupa, predstavlja im motivaciju za povratak u neke normalne tokove života.

prihvatiliste4

Kao i prošle godine, radovi će narednih nekoliko dana biti izloženi u prostorijama Kidsa u centru Futoga, gde svi zainteresovani mogu da ih pogledaju i što da ne, kupe neki dragoceni komad i time makar malo pomognu ovim ljudima a i sebi, jer ćete se osećati bolje, to vam garantujem, “vaše malo je nekome sve”!

prihvatiliste3

Bojana Šević