Početna Gradske teme Direktor GSP Novi Sad podneo ostavku

Direktor GSP Novi Sad podneo ostavku

Direktor GSP Milan Stanivuković podneo je danas ostavku na tu funkciju.

On je za generalnog direktora izabran u junu 2014. godine kao član vladajuće SNS, a sem njega ostavke su podneli pomoćnik direktora, savetnika direktora i izvršni direktor preduzeća.

Iz Gradske kuće je saopšteno da je gradonačelnik Miloš Vučević danas primio na razgovor direktora GSP sa članovima najužeg rukovodstva i da im je “ukazano na nedopustive pojave i dešavanja, kao i na čitav niz nagomilanih problema u poslovanju unutar kolektiva, a za koje rukovodstvo snosi odgovornost”. Navedeno je i da “Grad Novi Sad neće dozvoliti da novonastala situacija utiče na funkcionisanje javnog prevoza u gradu i prigradskim naseljima”.

Ostavci je prethodila pretnja generalnim štrajkom sindikata “Nezavisnost” ovog preduzeća zakazana za naredni ponedeljak. Deo radnika je ranije održao jedan štrajk upozorenja, a u poslednjim zahtevima tražili su izuzimanje iz Zakona o privremenom obračunu zarada, izradu novog Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta, potpisivanje kolektivnog ugovora, isplatu solidarne pomoći, skraćeno radno vreme za vozače i nabavku elektronskog sistema naplate.

Za sada nije poznato ko bi mogao biti novi direktor novosadskog javnog prevoznika.

Izvor: 021.rs
Foto: JGSP NS