Početna Gradske teme Direktor GSP Novi Sad podneo ostavku

Direktor GSP Novi Sad podneo ostavku

0

Direktor GSP Milan Stanivuković podneo je danas ostavku na tu funkciju.

On je za generalnog direktora izabran u junu 2014. godine kao član vladajuće SNS, a sem njega ostavke su podneli pomoćnik direktora, savetnika direktora i izvršni direktor preduzeća.

Iz Gradske kuće je saopšteno da je gradonačelnik Miloš Vučević danas primio na razgovor direktora GSP sa članovima najužeg rukovodstva i da im je “ukazano na nedopustive pojave i dešavanja, kao i na čitav niz nagomilanih problema u poslovanju unutar kolektiva, a za koje rukovodstvo snosi odgovornost”. Navedeno je i da “Grad Novi Sad neće dozvoliti da novonastala situacija utiče na funkcionisanje javnog prevoza u gradu i prigradskim naseljima”.

Ostavci je prethodila pretnja generalnim štrajkom sindikata “Nezavisnost” ovog preduzeća zakazana za naredni ponedeljak. Deo radnika je ranije održao jedan štrajk upozorenja, a u poslednjim zahtevima tražili su izuzimanje iz Zakona o privremenom obračunu zarada, izradu novog Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta, potpisivanje kolektivnog ugovora, isplatu solidarne pomoći, skraćeno radno vreme za vozače i nabavku elektronskog sistema naplate.

Za sada nije poznato ko bi mogao biti novi direktor novosadskog javnog prevoznika.

Izvor: 021.rs
Foto: JGSP NS