Početna Kultura Čuvena francuska šansonijerka Lor Prešak na zatvaranju Serbia Fashion Weeka

Čuvena francuska šansonijerka Lor Prešak na zatvaranju Serbia Fashion Weeka

Zatvaranje Serbia Fashion Weeka, specijalan događaj povodom jubilarnog, desetog izdanja pete po veličini Nedelje mode u Evropi, uveličaće ekskluzivan nastup fantastične šansonijerke, Lor Prešak, u Srpskom narodnom pozorištu 29. aprila.

„Nova Pjaf“ ! Ovako pariski Figaro, u dve reči opisuje novi album velike francuske šansonjerke, majušne Lor Prešak. Kompozitor Žak Venerozo kaže da je ona nešto između Edit Pjaf i Dženis Džoplin. Istina, ovaj put nije negde između, nego usred Srbije! Zajedno sa suprugom, sjajnim instrumentalistom i vokalnim solistom Stankom Marinkovićem, Lor će predstaviti novi album i na njemu šansonu koja je „pobalkanila“! U pesmama iza kojih stoji kompozitor i producent Selin Dion, nadmeću se francuska prefinjenost i duša Guče. Muzika Francuske u srpskom ruhu, ili obratno, teško je reći, prvi put posle Bregovića je na ovakav način osvojila Pariz. Lor i Stanko su zvezde legendarnog pariskog kabarea „Aux trois maillet’z“ , a baš kao i Zaz pre nekoliko godina, oni sa ovog mesta sve češće odlaze da nastupaju širom Evrope. Srpska publika će imati ekskluzivnu priliku da Lor, Stanka i pesme sa novog albuma premijerno čuje i vidi na finalnoj večeri Srpske nedelje mode. Ostaje još samo da se nagađa, u kakvom čudu će se naći kada, između ostalog, čuje sving u kome se prepliću dela Edit Pjaf i Zvonka Bogdana!

Serbia Fashion Week biće održan od 24. do 29. aprila na pet lokacija u Novom Sadu koje će modu predstaviti na nesvakidašnji način. Spektakularno otvaranje Serbia Fashion Weeka biće održano u Dunavskom parku, alternativna moda biće prikazana u Kineskoj četvrti – u SKC Fabrici, izložba u Galeriji Matice srpske, revijalni deo u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, dok će zatvaranje biti održano u Srpskom narodnom pozorištu.

Otvaranje Serbia Fashion Weeka predstaviće pravu umetničku bajku. Uz učešće 150 manekena obučenih u modele dizajnera koji stižu iz 30 različitih zemalja sveta među kojima će biti najznačajniji svetski, regionalni i domaći modni kreatori, Serbia Fashion Week će pokloniti Novosađanima i svim modnim sladokuscima iz regiona i Evrope veče za pamćenje. Dunavski park koji će biti otvoren za sve posetioce biće pretvoren u jednu od najvećih modnih pisti Evrope a specijalni efekti i scenografija, uz pratnju orkestra i solista opere Srpskog narodnog pozorišta učiniće ga čarobnim. Sinergija mode i različitih umetnosti biće prikazana tokom specijalne izložbe u Galeriji Matice srpske, a zatvaranje Serbia Fashion Weeka tokom kog će biti upriličena i svečana dodela nagrada biće održano u Srpskom narodnom pozorištu.

Ulaznice za Serbia Fashion Week u prodaji su na prodajnim mestima GigsTixa i putem sajta http://gigstix.com/SerbiaFashionWeek